مواد آموزشی

چگونه کودکان را به مطالعه علاقه‌مند کنیم؟

بی‌تردید مطالعه در مراحل مختلف رشد کودک و افزایش مهارت‌های فردی و اجتماعی وی موثر است. در این مقاله سعی شده است تا با ارائه راه‌کارهایی ساده، کودکان را از سنین کم به مطالعه علاقه‌مند کرد.

به بدن من احترام بگذارید!

کتابچه‌ی به بدن من احترام بگذارید که توسط سازمان نجات کودکان تدوین شده است حاوی توصیه‌هایی برای والدین و سرپرستان کودکان درباره‌‌ی چگونگی آغاز صحبت با آنها در ارتباط با مسائل جنسی در سنین مختلف است.

لک‌لکی در کار نیست!

کتاب لک لکی در کار نیست با زبانی ساده مسائل مربوط به تولید مثل و باروری، نحوه تولد، بلوغ، تفاوت جنس‌ها و تفاوت تماس‌ها و همچنین انواع خانواده را برای کودکان شرح می‌دهد. این کتاب که برای کودکان ۴ ساله و بزرگتر نوشته شده، می‌تواند پاسخگوی بسیاری از سوالات کودکان بوده و در جهت رشد سلامت و بهداشت آنها موثر واقع شود.

سه انتخاب

این فعالیت، تمرینی‌ست از کتاب راهنمای کُمپَس، آموزش حقوق بشر همراه با نوجوانان و جوانان که برای کمک به افراد به منظور درک چیستیِ مفهومِ گریختن ناگهانی از خانه و کاشانه طراحی شده است.

چه کسی باید تصمیم بگیرد؟

تمرینی که در پی می‌آید، به منظور کار با کودکان ۱٠-٧ سال و درکِ فرآیند تصمیم‌گیری در خانواده‌ و مشارکت کودکان طراحی شده است. این تمرین می تواند توسط مربی یا تسهیل کننده، بر مبنای نیاز، زمان، شرایط محیطِ آموزشی و سطح آگاهی‌کودکان تطبیق داده شود.

چه می‌شد اگر ... زمین گرد نبود؟

تمرینی که در پی می‌آید، به منظور کار با کودکان ۱۳-۸ سال و درکِ تاثیر و وابستگی متقابل حقوق در زندگی روزمره است. این تمرین ترجمه‌ای از کامپَزیتو، کتاب راهنمای آموزش حقوق بشر به کودکان است که در سال ۲۰۰۷ و با هدف ترویج و توسعه فرهنگ حقوق بشر توسط شورای اروپا تدوین شده است.

اساس‌نامه‌ی گروه ما

تمرینی که در پی می‌آید، به منظور کار با کودکان ۱۳-۱۰ سال و درک رابطه‌ی بین حقوق و مسئولیت‌ها است. این تمرین ترجمه‌ای از کامپَزیتو، کتاب راهنمای آموزش حقوق بشر به کودکان است که در سال ۲۰۰۷ و با هدف ترویج و توسعه فرهنگ حقوق بشر توسط شورای اروپا تدوین شده است.

پسرها گریه نمی‌کنند!

تمرینی که در پی می‌آید، به منظور کار با کودکان ۱۳-۸ سال و به چالش کشیدن کلیشه‌های جنسیتی در قالب بحث و ارائه‌ی نمایش است. این تمرین ترجمه‌ای از کامپَزیتو، کتاب راهنمای آموزش حقوق بشر به کودکان است که در سال ۲۰۰۷ و با هدف ترویج و توسعه فرهنگ حقوق بشر توسط شورای اروپا تدوین شده است.

سردرگمیِ جنسیتی

تمرین «سردرگمیِ جنسیتی»، ترکیبی از بررسیِ تحلیلیِ مفاهیمی است که در بحث‌های مربوط به جنسیت به کار برده می‌شوند و تعمقی منتقدانه و بلاواسطه بر جنسیت خود است. این تمرین، به منظور کار با نوجوانان ۱۳سال به بالا و درک مفهوم جنسیت و ارتباط آن با خشونت‌های جنسیت‌محور طراحی شده است.

ایجاد محیطی بهینه در خانه برای کودکانِ اوتیسم

این مقاله سعی دارد تا با ارائه‌ی راهکارهای عملی، فضای زندگی کودکانِ اوتیسم را بهبود بخشیده و در نتیجه امکان تعامل و ارتباط آنها با دنیای بیرون را افزایش دهد.

سفر دریایی به سرزمینی جدید

این متن، ترجمه‌ی یکی از فعالیت‌های آموزشیِ کامپَزیتو، کتاب راهنما برای آموزش حقوق بشر به کودکان است. در این تمرین قرار است کودکان در مورد مفهوم حقوق بشر و ارتباط آن با نیازهای انسان بحث و گفت‌وگو کرده و دلایل اولویت‌بندی‌های خود را بررسی کنند.

آموزش مسائل جنسی به کودکان و نوجوانان

در این مقاله می‌خوانید: لزوم آموزش مسائل جنسی به کودکان و نوجوانان، منابع، محتوا و کارآمدی برنامه‌های آموزش مسائل جنسی، نقش پزشک اطفال در آموزش مسائل جنسی به کودکان و توصیه‌هایی برای پزشکان

طبقه‌بندی‌ها و تعابیر ‌اجتماعی کودکان از حس تعلق

هیچ کس با همدلی طبیعی برای درد و رنج انسان‌هایی که به گروه او تعلق ندارند زاده نمی‌شود. همدلی چیزی نیست که از لحظه تولد آن را داشته باشید. همدلی هدیه‌ای نیست که دریافت کنید. همدلی چیزی‌ است که باید برای به‌دست آوردنش سخت تلاش کنید، شاید تمام طول عمرتان را!

نخستین قدم‌ها: راهنمایی برای آموزش حقوق بشر

در حالت ایده‌آل، حقوق بشر باید بخشی از موضوعات درسی مدرسه و تجربه‌ی یادگیری دانش آموزان باشد. با این‌حال، به دلیل شرایط متفاوت هر کشور و منطقه، معلمان روش‌های متفاوتِ بسیاری را به کار برده‌اند تا حقوق بشر را در برنامه‌ی درسی مدرسه‌های خود بگنجانند.

آموزش جنسی برای جوانان دچار چالش های فیزیکی، هیجانی و ذهنی

والدین نگران این هستند که صحبت درباره رابطه جنسی ممکن است مشکل آفرین گردد. اما نیاز است که والدین، کودک را -صرف‌نظر از توانایی‌های وی- برای گسترش مهارت‌های زندگی یاری دهند.

اگر جنسیت شخصیت‌های یک داستان شناخته شده را جابه جا کنید چه می شود؟

یکی‌ بود یکی‌ نبود. در روزگاران دور پسر کوچک غمگینی زندگی‌ می کرد. پدر او از دنیا رفته بود، و مادرش با مردی که همسرش را از دست داده بود و دو پسر داشت، ازدواج کرده بود. ناپدری، پسر را دوست نداشت…