درباره ما

چرا حق کودکی؟

دوران کودکی و حقوق کودک چیست؟ به رسمیت شناختن کودک به عنوان انسانی صاحب حق، فراهم کردن امکان مشارکت او در تصمیم‌ گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های مربوط به زندگیش و بالا بردن کیفیت دوران کودکی، مسائل مهمی هستند که امروزه مورد توجه پژوهشگران، کنشگران و سیاستگذاران و ...، قرار گرفته است. اکنون چند سالی‌ست که علاوه بر تلاش‌ِ سازمان‌های بین المللی، غیردولتی و دولتی در جهت عمومی کردن این بحث، امکان تحصیل دراین زمینه نیز فراهم شده است. اما در ایران علی‌‌رغم نیاز مبرم کنشگران حقوق کودک، چنین رشته‌ای وجود ندارد و دسترسی به منابع تخصصی نیز بسیار محدود است. از همین‌رو، تعدادی از متخصصین حوزه‌ی کودک تصمیم گرفته‌اند تا با ایجاد یک وب‌سایت و ترجمه‌ی منابع تخصصی مربوط به حقوق کودک و مطالعات دوران کودکی، گامی هر چند کوچک را در جهت تسهیل دسترسی به این منابع بردارند. قابل ذکر است که ایده‌ی اولیه‌ی چنین کاری از سایت پل‌هایی برای زنان گرفته شده که مقالات مربوط به حوزه‌ی زنان و جنسیت را به فارسی ترجمه و منتشر می‌کند.

هدف چیست؟

سایت "حق کودکی" در نظر دارد که با ترجمه‌ی کتاب‌ها، مواد آموزشی و مقالات علمی روزِ دنیا، کتابخانه‌ای مجازی برای کنشگران، آموزشگران، معلمان، پژوهشگران و افرادی که به نوعی  با کودک در ارتباط بوده و یا علاقه مند به این موضوع هستند، فراهم آورد.

ساختار سایت چگونه است؟

۱. مقالات تخصصی: ترجمه‌ی مقالات تخصصی و آکادمیک در زمینه‌ی حقوق کودک و دوران کودکی - منبع این مقالات عموماً سایت‌های تخصصی، مجلات و یا کتاب‌های مربوطه هستند. در حال حاضر، تألیف و تحلیل در برنامه‌ی کاری این سایت قرار ندارد.

۲. مواد آموزشی: ترجمه‌ی راهنمای برگزاری کارگاه های آموزشی و تخصصی

۳. مطالعات موردی: به اشتراک گذاشتن تجربه‌ی کشورهای دیگر در زمینه حقوق کودکان - به طور مثال شیوه‌ی برخورد دادگاه‌ها با موارد کودک آزاری در دیگر کشورها چگونه است؟ وضعیت تحصیل کودکان غزه در دوران بعد از حملات به چه شکل است؟ یونیسف چه اقداماتی را در جهت حمایت از کودکان در کمپ‌های پناه‌جویان سوری در پیش گرفته است؟

۴. صدای کودک: ترجمه‌ی روایت‌های کودکان از تجربه‌ی دوران کودکی‌شان

۵. معرفی کتاب: معرفی کتاب‌های خارجی حوزه مطالعات کودکی و حقوق کودک

۶. قوانین مربوط به کودکان: معرفی قوانین بین المللی و قوانین داخلی ایران در رابطه با حقوق کودک

۷. تصویر کودک: بازنشر عکس‌های زندگی کودکان سراسر دنیا با ترجمه‌ی عکس نوشت ها -  مهم است که عکس‌ها روایت‌گر چگونگی تجربه‌ی دوران کودکی توسط این کودکان باشند.

۸. مولتی مدیا:

الف) فیلم و ویدئو: بازنشر ویدئوها و فیلم‌های آموزشی و تخصصی مربوط به کودکان با زیرنویس فارسی - برای مثال، ویدئوی آموزشی کودکان برای مقابله با آزار جنسی. مستندهای موجود در مورد کودک آزاری و یا بهره‌کشی جنسی از کودکان.

ب) فایل صوتی: برای دسترسی راحت‌تر افراد نابینا به این منابع، هر مقاله و نوشتاری که منتشر می‌شود یک فایل صوتی نیز به همراه خواهد داشت.

ج) فایل پی‌‌دی‌اف: برای دسترسی آسانتر و امکان مطالعه‌ی بیرون از شبکه اینترنت، هر مقاله و نوشتار، به شکل پی‌‌دی‌اف در اختیار مخاطب قرار خواهد گرفت.

منبع مالی سایت چیست؟

سایت "حق کودکی" محصول کاری داوطلبانه است و از هیچ فرد، سازمان دولتی و یا غیردولتی‌ای کمک مالی دریافت نمی‌کند.

به ما پیوندید!

"حق کودکی" فعالیت خود را در روز۲۰ نوامبر (۲۹ آبان ۱۳۹۳) هم زمان با روز جهانی کودک شروع کرده و امید دارد که روزی تمامی کودکان جهان، کودکی‌شان را در صلحی پایدار تجربه کنند. بی تردید این سایت برای ادامه کار خود نیازمند همیاری کنشگرانی ست که هنوز به مفهوم کار داوطلبانه باور دارند. به همین دلیل صمیمانه از شما خواهش می‌کنیم در صورتی که قادر و علاقه مند به مشارکت درهر کدام از بخش‌های این سایت هستید ما را تنها نگذارید. فعالیت‌هایی از این دست بیش از هرچیز نیازمند دیده‌ شدن، خوانده شدن، به اشتراک گذاشتن، مورد نقد قرار گرفتن، و پیوستن افرادی است که به کار گروهی روحی تازه می‌دمند.

ما در تمامی بخش‌های ذکر شده به کمک شما نیاز داریم. شما می‌توانید بدین منظور مطالبی را که برای ترجمه مد نظر دارید اما به هر دلیلی نمی‌توانید و یا نمی‌خواهید خودتان آن را ترجمه کنید، به سایت حق کودکی پیشنهاد دهید. همچنین می‌توانید با توجه به کارگاه‌های آموزشی‌تان در ایران، اطلاع دهید که چه نیازهایی در اولویت قرار دارند تا  زودتر در دستور کار ترجمه قرار گیرند.

ما را نظارت کنید!

مترجمان و همکاران سایت "حق کودکی" تلاش می‌کنند که در انتخاب مطالب، نهایت دقت را به کار ببرند تا نژادپرستی، همجنس‌گراستیزی، تبعیض‌ها و کلیشه‌های جنسیتی، قومی و طبقاتی و ... را بازتولید نکنند اما این مهم به نظارت همگان نیاز دارد. زیرا در حالی‌که روش، صرفا ترجمه است و هنوز بیشتر تولیدات علمی‌ جهان دربرگیرنده دوگانه‌نگری‌های جنسیتی‌ و مملو از کلیشه‌ها و تبعیض است، دستیابی به ایده‌آل ذهنی‌مان دشوار به نظر می رسد اما سعی خود را خواهیم کرد. بنابراین، خواهشمندیم در صورت مشاهده هر کدام از موارد فوق و یا ملاحظات دیگر، ما را نقد کرده و اجازه دهید از دانش و آگاهی شما بهره مند شویم.

با ما تماس بگیرید!

تماس با سایت به روش‌های زیر امکان‌‌پذیر است:

۱. به طور مستقیم و از طریق قسمت پائين همين صفحه

۲. جی ایمیل right2childhood@gmail.com

۳. صفحه فیس بوک

۴. گوگل پلاس

۵. توییتر

۶. اینستاگرام

۷. کانال یوتیوب

 

 همراهمان باشید.

سایت حق کودکی

 

پيشنهادات و نظرات خود را براي ما ارسال کنيد

اطلاعات شما بصورت عمومي منتشر نخواهد شد