کارِ درمانی با کودکانی که مورد خشونت جنسی قرارگرفتهاند
نویسندگان: رندال ایستون و ژانت وست
انتشارات: سیج
تاریخ انتشار: ۲۰۰۲
تعداد صفحات: ۱۹۶
زبان: انگلیسی
قیمت:۶۳ دلار
فایل کیندل: ۳۶.۶۴دلار
این کتاب یک راهنمای خلاق و عملی برای کارشناسان و مراقبینی است که به طور مستقیم با کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند، کار میکنند. آسیب روانیِ ناشی از تجربهی خشونت جنسی در دروان کودکی میتواند ناگوار و ماندگار باشد. اما در عین حال، حمایتِ درمانی میتواند هم به کودکان و هم به خانوادههایشان در مواجه با مشکلات روحی و روانی که احتمالا با آن درگیر هستند و یا پیچیدهگیهایی که در آینده با آن برخورد خواهند کرد، کمک کند. از همین رو، لازم است که رواندرمانگر، بتواند نیاز کودک خشونت دیده را در اولویت قرار دهد و به طور کارآمد و در اولین فرصت با در نظر گرفتن حساسیتها به آنها پاسخ دهد.
نویسندگان کتاب مزبور، بر اساس تجربیات بالینی خود به بررسی واکنشهای احتمالی کودکان پس از تجربهی خشونت پرداختهاند و سپس عملکرد رواندرمانگران را در مواجه با این واکنشها مورد پرسش قرار دادهاند. این کتاب بررسیِ مشاوره با کودکان به جای بزرگسالانی که در کودکی مورد خشونتهای جنسی قرار گرفتهاند را مورد توجه قرار داده است. آزار جنسی کودکان مسالهای است که از مرزهای حرفهای عبور میکند و نیاز به یک رویکرد یکپارچه و فراگیر در میان کارشناسان در رشتههای مختلف دارد. بنابراین این کتاب میتواند برای متخصصانی چون مددکاران اجتماعی، روانشناسان، مشاورین و کارشناسانی که در میان کادر درمانی و آموزشی هستند و به طور متمرکز در زمینه آزارهای جنسی فعالیت میکنند، مفید واقع شود.
بخشهای مختلف کتاب کار درمانی با کودکان، شامل موارد زیر است :
- بررسی ابعاد مسئله
- مهارتهای بالینی درمانگر
- مرحلهی ابتدایی درمان
- تجربهی بالینیِ کار با کودکانی که مورد خشونت قرارگرفتهاند
- کودکان در بسترهای اجتماعی، ملاحظات فرهنگی و ایجاد مراقبتهای ویژه[1]
- مشارکت سرپرستان و مراقبین در مسیر بهبودی
- ملاحظات نظری
- بررسی علایم مشترک
- رفتارهای جنسی، مصرف مواد مخدر و اختلالات تغذیهای
- مکانیزمهای دفاعی و روشهای مقابله در کودکان
- ابزارهای روند درمان
- چگونگی ارتباطگیری با سرویسهای خدماتی مختلف برای کمک به کودک
- ارائهی کار حرفهای برای دادگاهها و سیستمهای قانونیِ محافظ کودک
- مرحلهی پایانی درمان
[1] در اینجا منظور شرایطی است که کودک به دلایل گوناگون با خانواده خود زندگی نمیکند و با مداخلات دولتی، سرپرست جایگزین برایش تعیین گردیده است.